top of page

Emanuela Samara: Constelațiile familiale și lecțiile iubirii

Updated: Jan 15, 2023

Este psiholog, maestră reiki, terapeută, facilitatoare de constelații familiale și, în general, deschizătoare de drumuri ale cunoașterii și vindecării emoționale pentru comunitatea românească din Londra, ea fiind și cea care l-a invitat pe dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu în Marea Britanie pentru a susține o serie de conferințe și cursuri. Emanuela Samara are propriul său cabinet de terapie la Londra și câteva mii de români care îi sunt recunoscători pentru transformările din viețile lor.








Am înregistrat noul episod al video-podcastului Inimile vorbesc românește a cărui protagonistă este Emanuela Samara la Londra, acolo unde ea își desfășoară activitatea de psiholog, terapeut, maestră reiki și ghid spiritual, iar dialogul nostru a pornit de la intenția de a vorbi... numai despre iubire. Însă conversația a crescut de la sine și a adus răspunsuri profunde și valoroase despre binele sau răul pe care îl facem și-l primim de la cei din jur, despre cum ne creștem copiii în așa fel, încât să le vătămăm cât mai puțin sufletele pure și despre cum ne înțelegem relațiile de dragoste din perspectiva propriilor goluri din suflet și nevoi de vindecare. Răspunsurile împărtășite au fost abordate din perspectiva numeroaselor tehnici de vindecare emoțională stăpânite de interlocutoare - constelații familiale, psihoterapie, radiestezie, acupunctură etc... -, în așa fel, încât să ofere nuanțe și unghiuri din care să putem primi cu toții înțelesurile de care avem nevoie.

A rezultat o conversație autentică și lămuritoare pentru toți cei aflați pe drumul dezvoltării și evoluției personale, oameni ale căror inimi vorbesc românește și caută să învețe și limbajul lui Dumnezeu.


Iată câteva extrase din dialogul cu Emanuela Samara:


- "E foarte important să ne deschidem și să ne dăm seama că suntem limitați, să ne dăm seama că noi nu putem opri nimic din ceea ce trebuie să se întâmple... Suntem veniți pe pământ ca să experimentăm, îl avem pe Dumnezeu cu noi prin acea energie mai presus decât noi, care ne unește pe toți. Și de fapt de ce nu putem controla nimic? Pentru că Dumnezeu este în toți. Atunci când un lucru nu depinde de mine, doar de mine, dar eu sunt în Dumnezeu și mai e o persoană care e tot în Dumnezeu, atunci Dumnezeu ne unește și prin lucrurile acestea pe care trebuie să le trăim împreună. Noi suntem ca în cubul Rubik, niște piese, noi doar trebuie să înțelegem că suntem piesele acelea pe care cineva le mânuie. Și în poveștile de iubire suntem niște piese pe care le mânuie cineva".


- "În iubirile acelea orbești, când ne îndrăgostim fără scăpare, acolo sunt, probabil, povești karmice. Noi cei din zona asta spirituală spunem că îngerii karmei sunt cei care ne aduc împreună, dar noi ajungem împreună pentru că avem o lecție de învățat. Dacă noi ne dăm voie să intrăm în acea experiență și să trăim acea iubire care e foarte importantă, putem accepta și când s-a terminat. Ne întrebăm: ce mai simt eu în această relație? Mai sunt acolo sau nu mai sunt? Iar dacă constatăm că nu mai suntem, foarte frumos ar fi să avem curajul să ieșim de acolo pentru că s-ar putea ca universul să fi pregătit ceva mai bun pentru noi"...


- "Dacă noi avem curajul să comunicăm mai mult, dacă avem curajul să începem să ne schimbăm împreună nu neapărat în aceeași direcție, fiecare pe drumul lui - dar ar fi frumos să fie în aceeași direcție! - și ne întoarcem în relație înțelepțiți, atunci, da, e posibil ca acea relație karmică să se transforme în cea mai frumoasă poveste."






Despre mine

IMG-7874.jpg

Creatoarea proiectului Inimile vorbesc românește, Alice Năstase Buciuta, este jurnalistă și scriitoare de limbă română care locuiește la Londra din anul 2020.
Activitatea sa jurnalistică în Marea Britanie cuprinde poziția de președintă a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România-filiala Marea Britanie și pe aceea de realizatoare de emisiuni radiofonice pentru Romanian Radio London.
Alice Năstase Buciuta este și redactora-șefa a revistei Marea Dragoste/ www.revistatango.ro și redactora-șefă a editurii Cărțile Tango, realizatoarea emisiunii „Marea Dragoste” la Canal 33 România. Este autoare a numeroase cărți de succes precum Noi suntem zeițe, Dragostea e un bonsai, Splendida Banalitate, (Editura Cărțile Tango) a culegerii de povestiri Andiamo, semnate alături de Simona Catrina, a două volume scrise în parteneriat cu Aurora Liiceanu –Dincolo de bine, dincoace de rău. Despre iubire (Editura Nemira, 2007); Care pe care. Femei și bărbați (Editura Cărțile Tango, 2008), a volumului Simona, dedicat Simonei Catrina și scris împreună cu mama acesteia, scriitoarea și jurnalista Dara Codescu, a romanului epistolar Trei proaste, semnat tot alături de Dara Codescu.

 

Arhiva

bottom of page