top of page

Despre autoare...

PSB_0166.JPG

Alice Năstase Buciuta

Viaţă, Credinţă, Iubire

Creatoarea proiectului Inimile vorbesc românește, Alice Năstase Buciuta, este jurnalistă și scriitoare de limbă română care locuiește la Londra din anul 2020.
Activitatea sa jurnalistică în Marea Britanie cuprinde poziția de președintă a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România-filiala Marea Britanie și pe aceea de realizatoare de emisiuni radiofonice pentru Romanian Radio London.
Alice Năstase Buciuta este și redactora-șefă a revistei Marea Dragoste/ www.revistatango.ro și redactora-șefă a editurii Cărțile Tango, realizatoarea emisiunii „Marea Dragoste” la Canal 33 România. Este autoare a numeroase cărți de succes precum "Noi suntem zeițe", "Dragostea e un bonsai", "Splendida Banalitate", (Editura Cărțile Tango) a culegerii de povestiri "Andiamo", semnate alături de Simona Catrina, a două volume scrise în parteneriat cu Aurora Liiceanu –"Dincolo de bine, dincoace de rău. Despre iubire" (Editura Nemira, 2007); Care pe care. Femei și bărbați (Editura Cărțile Tango, 2008), a volumului "Simona", dedicat Simonei Catrina și scris împreună cu mama acesteia, scriitoarea și jurnalista Dara Codescu, a romanului epistolar "Trei proaste", semnat tot alături de Dara Codescu.
De asemenea, Alice Năstase Buciuta e autoarea portretelor profesioniștilor de succes din cadrul companiei Avon cuprinse în volumul intitulat "Cartea Dragostei- Avon" (Editura Humanitas, 2010) sau a biografiei romanțate a sopranei Marina Krilovici, "Marina, Marina, Marina – Marina Krilovici".
În domeniul literaturii pentru copii, autoarea a semnat cartea  "Sem, Celula Stem și Aventurile sale Miraculoase" apărută la Editura Evergreen Media în 2011.
În afara țării, i-a fost publicat volumul inedit "Querer. Probar. Comprar – Cuentos de amor en tiempos de rebajas" în traducerea Angelicăi Lambru (Alcala Grupo Editorial, Alcala La Real, 2014).
Ca autoare de antologii, Alice Năstase Buciuta a realizat și publicat în anul 2020 cea mai cuprinzătoare antologie a poeziei Ninei Cassian, intitulată "Nina Cassian – O mie de poeme" și, alături de Dara Codescu, antologia celor mai frumoase texte ale scriitoarei Simona Catrina, "Damen Tango", precum și două antologii cu texte-mărturisire din zona spiritualității, "Cele mai frumoase miracole" și "Cele mai curate minuni".
Este absolventă a Facultății de Litere a Universității București, secția română-spaniolă, și a Facultății de Psihosociologie a Institutului Național de Informații, a unui Master în Advertising la Facultatea de Comunicare (SNSPA) și a unui Doctorat în Științe Politice cu o teză dedicată revistelor pentru femei din țara noastră, absolvit la SNSPA în anul 2017, sub coordonarea reputatei profesoare Mihaela Miroiu.

bottom of page