top of page

Roxana Gabor-Iliescu în dialog cu Alice Năstase Buciuta: În limba română e însuși Dumnezeu

Roxana Gabor Iliescu îmi este prietenă de câteva zeci de ani. Am fost împreună colege de presă scrisă, iar în prezent slujim și iubim același post de televiziune, Canal 33 România. Dar pentru că în România nu avem niciodată timp de întâlnire, a fost o șansă minunată să ne revedem la Londra și să înregistrăm un episod de vodcast pe care, de data aceasta, l-a moderat Roxana.
Cum a fost? Ne-am îmbrăcat amândouă în straie populare și ne-am apucat să vorbim despre basme și istorii românești, despre frumusețea limbii române, despre motivele care ne fac să ne fie dor, dar și să plecăm uneori departe de țară, ca să ne urmăm visele și să ne vindecăm rănile. A fost o conversație onestă și autentică, la care am și râs, dar ni s-au și umplut ochii de lacrimi, de mai multe ori....

O conversație pe care merită să o urmăriți, aici, pe Inimile vorbesc românește, un proiect editorial dedicat românilor din Marea Britanie.
Comments


Despre mine

IMG-7874.jpg

Creatoarea proiectului Inimile vorbesc românește, Alice Năstase Buciuta, este jurnalistă și scriitoare de limbă română care locuiește la Londra din anul 2020.
Activitatea sa jurnalistică în Marea Britanie cuprinde poziția de președintă a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România-filiala Marea Britanie și pe aceea de realizatoare de emisiuni radiofonice pentru Romanian Radio London.
Alice Năstase Buciuta este și redactora-șefa a revistei Marea Dragoste/ www.revistatango.ro și redactora-șefă a editurii Cărțile Tango, realizatoarea emisiunii „Marea Dragoste” la Canal 33 România. Este autoare a numeroase cărți de succes precum Noi suntem zeițe, Dragostea e un bonsai, Splendida Banalitate, (Editura Cărțile Tango) a culegerii de povestiri Andiamo, semnate alături de Simona Catrina, a două volume scrise în parteneriat cu Aurora Liiceanu –Dincolo de bine, dincoace de rău. Despre iubire (Editura Nemira, 2007); Care pe care. Femei și bărbați (Editura Cărțile Tango, 2008), a volumului Simona, dedicat Simonei Catrina și scris împreună cu mama acesteia, scriitoarea și jurnalista Dara Codescu, a romanului epistolar Trei proaste, semnat tot alături de Dara Codescu.

 

Arhiva

bottom of page