top of page

Ramona Mitrică: Tot ce fac în domeniul cultural aici, la Londra, se leagă de cultura română



Îi datorăm Ramonei Mitrică splendidul festival de film românesc de la Londra, care va ajunge anul acesta la cea de-a douăzecea ediție. Între 30 noiembrie și 4 decembrie,la Curzon Soho, vor avea loc proiecții de filme românești și întâlniri față în față cu cineaștii invitați, într-un regal al artelor și al emoțiilor.

De asemenea, îi datorăm Ramonei Mitrică o seamă de cărți românești traduse în limba engleză și lansate la Londra, spectacole de teatru, proiecte valoroase, emoții prin care inimile noastre vorbitoare de limba română reușesc să-și păstreze frumusețea și bucuria mai presus de doruri. Și acest excepțional interviu în exclusivitate pentru @inimilevorbescromaneste , pe care vă invităm cu dragoste să-l urmăriți până la capăt și să-l distribuiți. #InimileVorbescRomaneste



Despre mine

IMG-7874.jpg

Creatoarea proiectului Inimile vorbesc româneÈ™te, Alice Năstase Buciuta, este jurnalistă È™i scriitoare de limbă română care locuieÈ™te la Londra din anul 2020.
Activitatea sa jurnalistică în Marea Britanie cuprinde poziÈ›ia de preÈ™edintă a Uniunii ZiariÈ™tilor ProfesioniÈ™ti din România-filiala Marea Britanie È™i pe aceea de realizatoare de emisiuni radiofonice pentru Romanian Radio London.
Alice Năstase Buciuta este È™i redactora-È™efa a revistei Marea Dragoste/ www.revistatango.ro È™i redactora-È™efă a editurii CărÈ›ile Tango, realizatoarea emisiunii „Marea Dragoste” la Canal 33 România. Este autoare a numeroase cărÈ›i de succes precum Noi suntem zeiÈ›e, Dragostea e un bonsai, Splendida Banalitate, (Editura CărÈ›ile Tango) a culegerii de povestiri Andiamo, semnate alături de Simona Catrina, a două volume scrise în parteneriat cu Aurora Liiceanu –Dincolo de bine, dincoace de rău. Despre iubire (Editura Nemira, 2007); Care pe care. Femei È™i bărbaÈ›i (Editura CărÈ›ile Tango, 2008), a volumului Simona, dedicat Simonei Catrina È™i scris împreună cu mama acesteia, scriitoarea È™i jurnalista Dara Codescu, a romanului epistolar Trei proaste, semnat tot alături de Dara Codescu.

 

Arhiva

bottom of page