top of page

Nicoleta Bițu: Oamenii străzii m-au învățat să nu mai judec niciodată pe nimeni

Updated: Dec 8, 2022

O mare personalitate a activismului pentru drepturile omului, pentru drepturile femeii, pentru drepturile și integrarea romilor, dr. Nicoleta Bițu, a acceptat invitația la dialog a realizatoarei vodcastului "Inimile vorbesc românește", Alice Năstase Buciuta, și a împărtășit, pentru prima oară, motivele plecării sale din țară și felul în care a ajuns să lucreze în Anglia cu oamenii străzii, mulți dintre ei români.







De ce să lași o viață plină de recunoașteri academice și să pleci în partea cealaltă a continentului ca să iei viața de la capăt și cariera de la zero? Este întrebarea care se naște de la sine în dialogul cu dr. Nicoleta Bițu, al cărei CV este plin de izbânzi – cel puțin la fel de multe precum cicatricele de pe suflet.


Nicoleta Bițu a activat timp de trei decenii în primele linii ale mișcărilor pentru drepturile omului, drepturile femeilor, drepturile romilor, fiind una dintre cele mai bine pregătite activiste de etnie romă. Este doctor în științe politice cu o teză doctorală coordonată de reputata profesoară Mihaela Miroiu.

Dincolo de reușitele profesionale, este mama a două fete gemene și a fost partenera de viață a lui Nicolae Gheorghe, cel mai cunoscut și respectat activist pentru drepturile romilor și integrarea acestora în societate. Și e limpede că și la Londra activitatea sa va lăsa urme.


Urmăriți aici dialogul captivant și emoționant cu Nicoleta Bițu



Despre mine

IMG-7874.jpg

Creatoarea proiectului Inimile vorbesc românește, Alice Năstase Buciuta, este jurnalistă și scriitoare de limbă română care locuiește la Londra din anul 2020.
Activitatea sa jurnalistică în Marea Britanie cuprinde poziția de președintă a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România-filiala Marea Britanie și pe aceea de realizatoare de emisiuni radiofonice pentru Romanian Radio London.
Alice Năstase Buciuta este și redactora-șefa a revistei Marea Dragoste/ www.revistatango.ro și redactora-șefă a editurii Cărțile Tango, realizatoarea emisiunii „Marea Dragoste” la Canal 33 România. Este autoare a numeroase cărți de succes precum Noi suntem zeițe, Dragostea e un bonsai, Splendida Banalitate, (Editura Cărțile Tango) a culegerii de povestiri Andiamo, semnate alături de Simona Catrina, a două volume scrise în parteneriat cu Aurora Liiceanu –Dincolo de bine, dincoace de rău. Despre iubire (Editura Nemira, 2007); Care pe care. Femei și bărbați (Editura Cărțile Tango, 2008), a volumului Simona, dedicat Simonei Catrina și scris împreună cu mama acesteia, scriitoarea și jurnalista Dara Codescu, a romanului epistolar Trei proaste, semnat tot alături de Dara Codescu.

 

Arhiva

bottom of page