top of page

Valentina Puskàs: Muzica te conectează cu o lume aflată dincolo de a noastră
Soprana Valentina Puskàs este una dintre cei zece tineri artiști talentați din întreaga lume care au trecut de probele de selecție pentru a fi admiși în programul Jette Parker Young Artists de la The Royal Opera House, pentru următorii doi ani. Și chiar înainte de a începe bine acest drum, a fost selectată pentru a o înlocui pe celebra Nadine Sierra în rolul feminin principal din Elixirul Dragostei, într-o apariție excepțională pe marea scenă a teatrului din Covent Garden, o scenă pe care soliștii de operă din întreaga lume visează să urce. Am vorbit cu Valentina despre reușitele și greutățile pe care le-a avut de străbătut până să ajungă la Londra, despre iubirea de limba română și de limba maghiară, deopotrivă, despre cât de asemănătoare sunt inimile care iubesc muzica - într-un interviu exclusiv pentru Inimile Vorbesc Românește.
Comments


Despre mine

IMG-7874.jpg

Creatoarea proiectului Inimile vorbesc românește, Alice Năstase Buciuta, este jurnalistă și scriitoare de limbă română care locuiește la Londra din anul 2020.
Activitatea sa jurnalistică în Marea Britanie cuprinde poziția de președintă a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România-filiala Marea Britanie și pe aceea de realizatoare de emisiuni radiofonice pentru Romanian Radio London.
Alice Năstase Buciuta este și redactora-șefa a revistei Marea Dragoste/ www.revistatango.ro și redactora-șefă a editurii Cărțile Tango, realizatoarea emisiunii „Marea Dragoste” la Canal 33 România. Este autoare a numeroase cărți de succes precum Noi suntem zeițe, Dragostea e un bonsai, Splendida Banalitate, (Editura Cărțile Tango) a culegerii de povestiri Andiamo, semnate alături de Simona Catrina, a două volume scrise în parteneriat cu Aurora Liiceanu –Dincolo de bine, dincoace de rău. Despre iubire (Editura Nemira, 2007); Care pe care. Femei și bărbați (Editura Cărțile Tango, 2008), a volumului Simona, dedicat Simonei Catrina și scris împreună cu mama acesteia, scriitoarea și jurnalista Dara Codescu, a romanului epistolar Trei proaste, semnat tot alături de Dara Codescu.

 

Arhiva

bottom of page