top of page

Radu Găvan: Nici prin gând nu-mi trecea să fiu scriitor...


Radu Găvan este unul dintre cei mai originali și premiați scriitori ai generației lui, iar cele mai recente cărți ale sale, „Isus din întuneric" (Editura Litera, 2021) și „Câine negru, porumbel rătăcitor” (Editura Hyperliteratura, 2023) conturează universuri captivante și surprinzătoare. Despre cărțile citite și scrise, despre pașii făcuți până acum pe drumul descoperirii de sine și al găsirii stilului original de scriitură prin care s-a remarcat atât în proză, cât și în poezie, Radu Găvan a vorbit într-un interviu amplu acordat lui Alice Năstase Buciuta. Un dialog marca “Inimile vorbesc românește”.Comments


Despre mine

IMG-7874.jpg

Creatoarea proiectului Inimile vorbesc românește, Alice Năstase Buciuta, este jurnalistă și scriitoare de limbă română care locuiește la Londra din anul 2020.
Activitatea sa jurnalistică în Marea Britanie cuprinde poziția de președintă a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România-filiala Marea Britanie și pe aceea de realizatoare de emisiuni radiofonice pentru Romanian Radio London.
Alice Năstase Buciuta este și redactora-șefa a revistei Marea Dragoste/ www.revistatango.ro și redactora-șefă a editurii Cărțile Tango, realizatoarea emisiunii „Marea Dragoste” la Canal 33 România. Este autoare a numeroase cărți de succes precum Noi suntem zeițe, Dragostea e un bonsai, Splendida Banalitate, (Editura Cărțile Tango) a culegerii de povestiri Andiamo, semnate alături de Simona Catrina, a două volume scrise în parteneriat cu Aurora Liiceanu –Dincolo de bine, dincoace de rău. Despre iubire (Editura Nemira, 2007); Care pe care. Femei și bărbați (Editura Cărțile Tango, 2008), a volumului Simona, dedicat Simonei Catrina și scris împreună cu mama acesteia, scriitoarea și jurnalista Dara Codescu, a romanului epistolar Trei proaste, semnat tot alături de Dara Codescu.

 

Arhiva

bottom of page